کفسابی ساختمان و نکاتی که باید درمورد آن بدانیم

کفسابی ساختمان از جمله فعالیت و کارهایی است که در زمان های مختلفی از طول عمر ساختمان انجام می شود. دقیقا همانند نمای ساختمان که می تواند تاثیر فوق العاده ای در ساختمان شما بگذارد، کف سابی نیز یکی از عواملی است که همین تاثیر را دارد و به عنوان یکی از کارها در زیبایی ساختمان انجام می شود.شاید در گذشت سال ها و با کثیف شدن و کدر شدن سنگ های ساختمان این فکر به ذهن شما خطور کند که دیگر زمان تعمیرات و تعویض سنگ هاس ساختمان است اما شما می توانید با پرداخت هزینه معقولی نسبت به تعویض متریال ساختمان، فرآیند کف سابی را انجام دهید و از نتیجه حاصل از آن احساس رضایت داشته باشید.

 

در این مقاله قصد داریم در خصوص کف سابی ساختمان و نکاتی که در مورد آن حائز اهمیت است صحبت کنیم. شاید بسیاری از شما ندایند که کف سابی چیست و در واقع چه کاربری دارد. بنابراین برای داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

 

کفسابی به چه معناست؟

کف سابی در واقع به معنای سابیدن کف ساختمان است که می تواند علل گوناگونی داشته باشد و به روش های مختلفی نیز انجام شود. دلایل عمده ای که می تواند سبب اجرای عملیات کف سابی شود به شرح زیر می باشد:

  • 1.تراز نبودن سنگ ها یا موزائیک کف ساختمان به صورتی که لبه های بالایی و پایینی به طور کامل در یک سطح صاف قرار نگرفته باشند.
  • 2.وجود ملات، سیمان، چسب، رنگ یا هر گونه موارد دیگری که در زمان نصب سنگ ها یا موزائیک بین آن ها قرار گرفته است و هیچ راهی برای تمیز کردن آن ها وجود ندارد.
  • 3.سیاه و کثیف شدن کف به عت گذشت زمان در دراز مدت

 

عملیات کفسابی به چه روش هایی اجرا می شود:

 

۱.کفسابی کامل

این روش شامل لایه برداری اولیه و یکنواخت کردن سطح می باشد که این فرآیند در طی چندین مرحله ایجاد می شود و مرحله آخر ساب براق کننده نیز انجام می شود که به واسطه ی انجام این کار درخششی خیره کننده ایجاد می شود.

 

۲.کفسابی با فرچه سیمی

در این روش عملیات کف سابی به کمک یک فرچه سیمی صورت می گیرد و در نهایت کف بسیار تمیز می شود. اما اشکالی که در این روش وجود دارد این است که به مرور زمان امکان سیاه یا کدر شدن کف وجود دارد به دلیل این که در این روش، سنگ شفافیت لازم را برای دفع کثیفی و غبار را به دست نمی آورد و به مرور به عالت عادی باز می گردد.

 

3.کفسابی با رزین

احتمالا تا به حال سنگ هایی را دیده اید کهبه طور طبیعی دارای خلل و فرج هایی هستند و در طول زمان سوراخ هایی درون ان ها ایجاد می شود. در عملیات کف سابی با رزین سوراخ هایی که در سنگ ایجاد شده است با رزین پر می کنند و پس از خشک شدن مجددا آن ها را ساب می دهند. این روش تقریبا مشابه با ساب کامل می باشد و فقط مرحله رزین کاری اضافه می شود.

 

۱۰ نکته مهم در مورد کفسابی که باید بدانید!!!

 

1.دستگاهی که برای کف سابی مورد استفاده قرار می گیرد، در دو نوع برق تک فاز و برق سه فاز وجود دارد. اگر شما قصد دارید که فرآیند کف سابی را انجام دهید باید بدانید که در صورتی که از دستگاه برق سه فاز استفاده کنید، نتیجه کار به مراتب بهتر و با کفیت تر خواهد بود اما در عوض عزینه کف سابی با برق سه فاز بیشتر از تک فاز می باشد.

 

2.در زمانی که عملیات کف سابی در حال اجرا است، فاضلاب یا آبی ایجاد می شود که به مرور زمان سفت و محکم می شود. اگر شما برای خارج کردن این آب از مجرای لوله کشی فاضلاب داخل ساختمان استفاده کنید پس از سفت و محکم شدن سبب انسداد لوله کشی می شود و مشکلاتی را ایجاد می کند بنابراین این موضوع را حتما در نظر داشته باشید.

 

3.اگر شما قصد دارید که بعد از نصب سنگ های ساختمان فرآیند کف سابی را انجام دهید، بهتر است در زمان خرید سنگ، سنگ ها خام یا به اصطلاح ساب نخورده را انتخاب کنید چرا که سنگ هایی که سنگ فروشی خریداری می کنیم قبلا ساب خورده اند و برای صرفه جویی در هزینه ها بهتر است که از سنگ های ساب نخورده استفاده کنید که بسیار ارزان قسمت تر هستند.

 

۴. حتما این موضوع را در نظر داشته باشید که یک نفر با یک دستگاه می تواند روزانه ۳۰ تا ۴۰ متر کف را ساب بزند که البته در شرایط خاص این مقدار می تواند قابل تغییر باشد.

 

5.موادی مانند سرکه، آبلیمو، ترشیجات، وایتکس و جوهرنمک این قابلیت را دارند که سطوح براق را کدر کنند. اگر شما فرآیند کف سابی را انجام دادید بهتر است که در استفاده از  این مواد احتیاط کنید.

 

6.اگر سنگ هیا ساختمان شما از نوع گرانیت است، فرآیند کف سابی خیلی توصیه نمی شود، چرا که ساب گرانیت با ماشین آلات بسیار سنگین و در کارخانه انجام می شود. نتیجه ساب دستگاه های متحرک (سه فاز و تک فاز) نمی تواند نتیجه قابل قبولی را برای شما فراهم کند و اصلا قابل مقایسه با ساب کارخانه نیست.

 

7.اگر شما می خواهید که عملیات کف سابی را برای پارکت انجام دهید،این کار فقط برای پارکت های از جنس چوب قابل اجرا است و در مواری که پارکت از نوع لمینت یا ام دی اف باشد به آن آسیب می رسد. کف سابی پارکت با سمباده مخصوص کف سابی انجام می شود و سپس روغن جلا روی آن را می پوشاند.

 

8.معمولا وقتی  که قصد دارند روی موزائیک را پارکت کنند، برای یکدست شدن و جلوگیری از لق نزدن پارکت ها، موزاییک های زیر را کف سابی می کنند.

 

9.مواد جامد و بعضاً مایعی به عنوان پولیش وجود دارند که گاهی به درخواست کارفرما، پس انجام مراحل کامل ساب، روی کار اجرا می شوند که این امر می تواند درخشش بیشتری را ایجاد کند.

 

10.اگر فرآیند کف سابی با فرچه سیمی انجام شود در همانطور که گفیتم سنگ با فرچه سابیده شده و بسیار تمیز می شود اما پس از مدتی کدر می شود. پس این موضوع را حتما در نظر داشته باشید.

 

کفسابی  ساختمان چه تاثیراتی ایجاد می کند؟

کف سابی می تواند تاثیر به سزایی و فوق العاده ای در شفافیت و براق شدن سطوح سنگ کف داشته باشد اگر که به شیوه درست و توسط یک متخصص انجام شود.اگر شما فرآیند کف سابی رابه شیوه درست و اصولی انجام دهید علاوه بر زیبایی خیره کننده ایجاد شده می توانید مشکلاتی که در کف وجود دارد را نیز از بین ببرید. در یک فرآیند کف سابی خوب سطح کاملا  یکدست و یکنواخت می شود و شما نمی توانید تفاوتی را قسمت های مختلف پیدا کنید و علاوه بر آن تمام پستی و بلندی های سنگ از بین می رود.

 

نتیجه گیری:

احتمالا تا به این جای کار متوجه این موضوع شده یاد که کف سابی ساختمان فرآیندی است که می تواند برای ایجاد زیبایی و ترمیم ساختمان به کار رود و در زمان انجام آن حتما نکاتی که در این مقاله ذکر شد را باید رعایت کنیم تا نتیجه بهتری را دریافت کنیم.امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

Loading

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن