پرداخت قبوض

روش های پرداخت قبض (آب ، برق ، گاز ، تلفن)

امروزه پرداخت قبوض با روش های سنتی امکان پذیر نیست. قبلا با مراجعه به بانک و ارائه کاغذ قبض و مبلغ آن پرداخت انجام می شد و صف های پرداخت قبض در بانک ها خیلی طولانی بود. از طرفی بخشی از زمان مردم در این صف ها سپری می شد. حالا با آمدن اینترنت و گوشی های هوشمند در هر زمان و مکان می توان قبض پرداخت کرد. این سهولت از طرفی با کارت های عابر و از طرف دیگر با اپلیکیشن ها و روش های دیگر باعث شده است تا پرداخت قبوض بهتر و راحت صورت بگیرد. حرکت نظام بانکداری کشور به سمت الکترونیکی شدن را می توان انقلابی در روش پرداخت دانست. هر چند این روش هم چالش های خودش را دارد. در این مقاله به معرفی روش های پرداخت قبض آب ، برق ، گاز و تلفن می پردازیم تا شما بتوانید با انتخاب یکی از این روش ها به راحتی قبض های خود را پرداخت کنید.

 

  • پرداخت الکتریکی قبض با دستگاه پوز

شبکه الکترونیک پرداخت با عابرکارت به نام شاپرک، از پرداخت های قبوض نیز پشتیبانی می کند. این دستگاه به واحد های صنفی داده می شود و برای مردم عادی امکان استفاده از آن نیست. چنین دستگاه هایی به دلیل متصل بودن به شبکه شتاب و بانکی کشور سریعا پرداخت ها را انجام میدهد و قبض آن را چاپ می کند.

دستگاه های پوز کاغذ مصرفی دارند و برای محیط زیست هزینه محسوب می شوند. هر چند که کاغذ های آن نسبت به سایر هزینه های کاغذ در کشور کم است اما در طولانی مدت باعث ضرر به طبیعت می شود. به همین خاطر خیلی ها تا زمانی که نیاز نباشد از آن استفاده نمی کنند.

 

 

  • سرویس USSD

کدهایUSSD  بدون هیچ هزینه یا بدون نیاز به نصب هیچ نرم افزاری در موبایل به پرداخت انواع قبض‌های می پردازد. این کد ها که از یک تکنیک خاص استفاده می کند با ارسال اطلاعات به مرکز و دریافت آنی آن برای کسانی که اینترنت ندارند یا به روش های دیگر دسترسی ندارند بسیار مفید است. پرداخت از طریق کد های USSD می تواند کار را برای همه آسان کند و فقط نیاز به شناسه قبض و شناسه پرداخت است. همچنین داشتن یک کارت با رمز دوم پویا امکان استفادها ز این کد ها را در هرزمان و مکانی امکان پذیر کرده است.  در زیر تعدادی کد USSD که مر بوط به بانک های کشور است را آورده ایم تا بتوانید با حفظ آن با بانک مربوط خود ، قبض هایتان را پرداخت کنید.

 

کد USSD بانک صادرات #۷۱۹*

کد USSD بانک صنعت و معدن #۷۱۱*

کد USSD بانک کشاورزی #۷۳۰*

کد USSD بانک گردشگری #۷۶۴*

کد USSD بانک آینده #۷۴۵*

کد USSD آپ (پرشین سوییچ) #۷۳۳*

کد USSD جیرینگ #۱۲۳*

کد USSD باجه ایرانسل #۱۰۰*

کد USSD همراه ۲۴ #۷۲۴* (پرداخت الکترونیک سامان)

کد USSD مبنا کارت آریا #۷۷۰*

کد USSD بانک انصار #۷۶۳*

کد USSD بانک پارسیان (پککو) #۷۰۸*

کد USSD بانک پاسارگاد (امپاد) #۷۲۰*

کد USSD بانک حکمت #۷۶۵*

کد USSD بانک شهر #۷۸۷*

کد USSD بانک مسکن #۷۳۷*  و #۷۱۴*

کد USSD بانک ملت (به پرداخت) #۷۱۲*

کد USSD بانک ملی #۷۱۷*

کد USSD پست بانک #۷۴۷*

کد USSD بانک رفاه کارگران #۷۲۹*

کد USSD بانک سینا #۷۲۷*

کد USSD فن آوا کارت #۷۶۷*

شماره کد USSD موسسه کوثر #۷۴۴*

 

  • پرداخت قبوض با تلفن بانک

روش کم هزینه و خوبی که در این سالها به وجود آمده است و کمک شایانی در کاهش تولید کاغذ در کشور کرده است ، استفاده از تلفن بانک در پرداخت قبوض یا پیگیری مشکلات اشتراکات دولتی و خصوصی است. با تلفنباک یک سیستم در اختیار مشترک است تا مشکلات خود را بیان کند یا قبوض خود را پرداخت نماید. معمولا خیلی از مردم به تلفن دسترسی دارند و می توانند از طریق شماره گیری یکی از شماره های زیر قبوض خود را پرداخت نمایند. برای پرداخت تلفنی قبوض، علاوه بر شناسه پرداخت و شناسه قبض، به شماره کارت بانکی خود (شمار ۱۶ رقمی روی کارت) و رمز دوم کارت بانکی خود نیاز است و رمز دومی که توسط بانک ها بصورت پویا ارسال می گردد.

 

برای پرداخت قبوض از شماره‌های اختصاصی زیر استفاده کنید :

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض برق

۱۵۲۱

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض آب

۱۵۲۲

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض تلفن

۱۸۱۸

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی تمام قبوض تلفن

۲۰۰۰

 

  • پرداخت پیامکی قبوض

از روش های مفید و البته کار آمد دیگر که می توان به سادگی و بدون اینترنت به آن دسترسی داشت پرداخت پیامکی قبض است. فرمت پیامک و شماره پیامک بانک خود را در زمان فعال کردن سرویس اس‌ ام ‌اس، تهیه کنید . برای پرداخت پیامکی قبض خود، می‌توانید پیامک را با فرمت اعلام شده بانک مورد نظر، به شماره‌ای که بانک اختصاص داده ارسال ‌کنید. با این کار پرداخت شما بصورت کامل انجام می گیرد و رسید شما به شما پیامک می شود.

 

  • پرداخت قبوض با خودپرداز

خود پرداز ها که امروزه در خیلی از خیابان های شهر وجود دارد یکی از مزیت های بانکداری الکترونیک است. زیرا که این خودپردازها بصورت اتومات پول پرداخت می کنند. رسید تحویل می دهد یا قبض ها را می شود با آنها واریز کرد. پرداخت قبوض با دستگاه خودپرداز نیاز به رمز دوم ندارد. فقط کافی است که شناسه قبض و شناسه پرداخت را در قسمت پرداخت قبض وارد کنید و سپس آن را پرداخت نمایید. برخی خود پرداز ها برای سهولت پرداخت با استفاده از بارکد خوان قبوض کاغذی را بازخوانی و پرداخت می کردند که با حذف قبوض کاغذی این مورد حذف شد.

 

  • پرداخت قبوض با همراه ‌بانک

پس از تلفن بانک که بانک ها به آن برای رسیدگی به مطالبات مشتریان مجهز شدند، موبایل بانک یا همراه بانک کار را آسوده تر کرد. تقریبا همه بانک‌ها در نرم‌افزار یا اپلیکیشن همراه‌بانک خود، سرویس پرداخت قبوض را به مشتریان خود ارائه می‌کنند. وجود این سرویس باعث شده است تا قبوض به راحتی پرداخت شود و نیازی به چاپ کاغذ یا رسید نباشد. این نرم افزار در درون خود رسید را حفظ می کند و هر زمان که نیاز باشد قابل رویت است.

 

  • پرداخت اینترنتی قبوض

اینترنت یکی از شیوه های درست و البته بهتر نسبت به پرداخت تلفنی یا پرداخت سنتی است. چون اینترنت در دسترس همگان قرار دارد از طریق سایت ها زیادی می توان قبوض را پرداخت نمود. یکی از این امکانات پرداخت از طریق سایت سازمانی است که قبض از طریق آن صادر شده است. برخی سایت ها نیز هستند که با اتصال به درگاه بانکی این امکان را برای مشتریان خود فراهم می کنند. راحت‌ترین شیوه‌ها برای پرداخت قبوض، پرداخت اینترنتی قبوض است. برای پرداخت اینترنتی به شماره ۱۶ رقمی روی کارت، رمز دوم (رمز خرید اینترنتی)، تاریخ انقضای کارت بانکی، CVV2 نیاز دارید. علاوه بر این، شناسه قبض و شناسه پرداخت قبضی که قصد پرداختش را دارید نیز باید داشته باشید.

 

  • پرداخت قبوض با اپلیکیشن‌های پرداخت

موبایل بانک ها کار خیلی از مردم را راحت کرده اند. با این حال اپلیکیشن هایی مانند آپ که به بانک خاصی متصل نیستند و همه بانک با این اپ در ارتباط هستند نیز وجود دارد که می توانید از آن ها در پرداخت های قبوض استفاده کنید. مزیت این اپلیکیشن ها این است که پا را فراتر از پرداخت قبوض گاز و تلفن و برق و آب گذشته اند و می توان قبوض جریمه یا قسط های بانکی ، حتی قبض های شهرداری ها را نیز پرداخت کنید. با استفاده از این اپلیکیشن‌ها می‌توانید به دو صورت «اسکن بارکد قبض» و «واردکردن اطلاعات قبض به ‌صورت دستی» به پرداخت قبض هایتان بپردازید. بعد از واردکردن اطلاعات یا اسکن بارکد قبض، با واردکردن شماره کارت و رمز دومتان، قبضتان پرداخت خواهد شد. روش مطمئنی به نظر می رسد. اما یادتان باشد که نرم افزار های ساختگی و کلاهبردار نیز در سطح وب زیاد است که می تواند از حساب شما برداشت کند ولی به حساب سازمان مربوطه واریز نکند و وارد یک حساب دیگر نماید. بهتر است این اپلیکیشن ها را از سایت های معتبر تهیه کنید.

Loading

3.8/5 - (6 امتیاز)

۱ در مورد “روش های پرداخت قبض (آب ، برق ، گاز ، تلفن)”

  1. سلام، به نظر من اگه بشه که تعاملی بین بانک ها و اُپراتورها صورت بگیره ( درصورت تمایل و خواست مشترک یا مشتری بانک) و سیستمی در نظر گرفته بشه که به محضِ دریافتِ پیامکِ قبوض در تلفنِ همراه هوشمند مشترک ، آپ ها و سامانه های غیر حضوری بانک ها به صورت خودکار آنرا شناسایی و لیست کرده و آمادهٔ پرداخت خودکار یا تأییدِ پرداخت توسط مشترک نمایند، در اینصورت بهترین و راهترین روش ممکن برای پرداخت قبوض بوده و نیازی به وارد کردن هیچ اطلاعاتی توسط مشترک نیست ، لطفاً این مورد را به مسئولین اَمر پیشنهاد بدین .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن