جزیره آشپزخانه چیست؟

اگر شما علاقمند به طراحی مدرن باشید احتمالا با آشپزخانه‌ی جزیره ای که سبکی جدید در چیدمان است آشنا هستید. یکی از انواع طراحی ها برای آشپزخانه که به سبک باز یا اپن می باشد که با استقبال خوبی نیز روبه رو شده است.در این مقاله قرار است به معرفی جزیره ی آشپزخانه بپردازیم و هر آنچه باید در مورد آن بدانیم را بازگو کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

تاریخچه پیدایش جزیره آشپزخانه

با نگاهی به گذشته خواهیم دید که آشپزخانه‌ها مانند هر فضای داخلی دیگری  در خانه با دیوارها پوشیده شده بودند. اما با گسترش روند شهرنشینی و کوچک شدن فضای آپارتمان‌ها، آشپزخانه‌ها با فضای نشیمن یکی شدند و سبکی جدید در طراحی آشپزخانه ایجاد شد که به آن اپن گفته می شود. پس از مدتی از روی مد بودن آشپزخانه‌های اپن، در طراحی خانه فضای اتاق نشیمن یا غذاخوری با یکدیگر مخلوط کردند  که همین امر باعث بیشتر شدن فضای آشپزخانه نیز شد و در واقع آشپزخانه‌های جزیره‌ای به وجود آمدند. اشتراک فضاها تا جایی پیشرفت که امروزه میز صبحانه خوری با میز کار آشپزخانه یکی شده‌اند و با نام جزیره خوانده می‌شوند

جزیره آشپزخانه چیست؟

جزیره آشپزخانه یک قطعه چند کاره است که اصولا در مرکز آشپزخانه به کار رفته می شود و جدا از این که به زیبایی آشپزخانه می افزاید کارایی و کاربرد بسیار زیادی دارد و به همین دلیل این روزها در طراحی دکوراسیون هر آشپزخانه ای تبدیل به یک نیاز ضروری شده است و البته در بین مردم هم محبوبیت زیادی پیدا کرده است و عموما ترجیح می دهند از این نوع طراحی برای آشپزخانه ی منزلشان استفاده کنند.

 

شاید برخی از افراد این تصور را داشته باشند که وجود جزیره در وسط اشپزخانه به منزله یک پیشخوان اضافی و گرفتن جای بیشتری در اشپزخانه است اما این تصور کاملا برعکس و غلط است چرا که یکی از مزایایوجود جزیره ی آشپزخانه ایجاد فضای بیشتر برای وسایل داخل آشپزخانه است. با اضافه کردن گاز، سینک ظرفشویی و صندلی به جزیره آشپزخانه، آن قسمت تبدیل به مرکز فعالیت های داخل آشپزخانه می شود و می توان از سایر قسمت ها استفاده بهینه داشت. به همین دلیل وقتی می‌خواهید آشپزخانه‌تان را توسعه دهید، بیشتر طراحان و کابینت سازها استفاده از جزیره آشپزخانه در دکوراسیون خانه را توصیه می‌کنند

انواع جزیره ی آشپزخانه :

جزیره‌ آشپزخانه‌ انواع مختلفی دارد و از تنوع نسبتا بالایی برخوردار است.البته تقسیم بندی انواع جزیره اصولا بر اساس امکاناتی که برای ما فراهم می کنند و شکلی که دارند انجام می شود. البته اگر منزل شما سبک خاصی در دکوراسیون داخلی دارد این قضیه نیز در انتخاب جزیره مناسب برای شما نقش دارد.برای مثال در آشپزخانه‌های که سبک طراحی کلاسیک دارد معمولاً سعی می شود از جزیره‌های مستطیل با زوایای مشخص استفاده شود، اما برعکس در آشپزخانه‌هایی که به سبک مدرن چیده شده اند بیشتر از جزیره‌های منحنی بدون زاویه‌ استفاده می شود در ادامه قصد داریم شما رابا انواع مختلفی از جزیره آشپزخانه آشنا کنیم:

۱.جزیره آشپزخانه به سبک مستطیل

اولین و کاربردی‌ترین جزیره آشپزخانه، جزیره‌های مستطیل شکل هستند. اگر آشپزخانه‌های شما بزرگ یا کوچک باشد معمولا طراحی این جزیره بدین صورت است که با گذاشتن یک میز در میان دو ردیف کابینت در دو طرف آشپزخانه، جزیره قرار می‌گیرد که در آن سینک ظرفشویی یا اجاق گاز قرار دارد.حال اگر قصد دارید از جزیره‌های مستطیل با عرض زیاد استفاده کنید معمولاً در یک طرف اجاق گاز و سینک ظرفشویی و در طرف دیگر میز سرو و غذا قرار داده می‌شود اما برعکس همین موضوع در جزیره‌هایی که عرض کمی دارند ، در هر دو طرف عرض مستطیل میز سرو و در یک طرف طول مستطیل اجاق گاز یا ظرفشویی قرار می‌گیرد.

۲.جزیره آشپزخانه به سبک ال

اگر شما آشپزخانه ی بزرگی دارید پس جزیره ی ال شکل می تواند یکی از انتخاب های بسیار خوب برای منزل شما باشد. معمولاً طراحی در جزیره های ال شکل به این صورت است که یک سوی ال ظرفشویی یا اجاق گاز  قرار می گیرد و در سر دیگر آن به میز غذاخوری با صندلی‌های پایه بلند که به اصلاح بار خوانده می‌شود، اختصاص دارد.یکی از مزایایی که این گونه جزیره دارد این است که به علت وجود فضای کافی در این گونه جزیره‌های آشپزخانه سعی می‌شود سطح میز سرو کمی بلندتر از سطح میز کار باشد و یا اگر هم ‌سطح هستند فاصله آن‌ها از هم زیاد است.

۳.جزیره آشپزخانه به سبک مبله

در تعرف کلی جزیره آشپزخانه  اینطور آمده است که معمولاً محلی برای کار است و یک پیشخوان ثابت است که در بین مثلث کار (اجاق گاز، ظرفشویی و یخچال) درون آشپزخانه قرار می‌گیرد. گاهی جزیره خود جزئی از  این مثلث کاری می‌شود. معمولا در جزیره‌های آشپزخانه که به سبک مبله  طراحی می شوند اجاق گاز، سینک ظرفشویی، فر، ماشین ظرفشویی و یخچال همگی بخشی از جزیره هستند و در واقع با پدیده ای بیشتر از میز کار روبه رو هستیم.در این نوع جزیره طراح بر اساس سلیقه و نظری که دارد ممکن است با فاصله ای تعیین شده جایگاهی برای سرو غذا و چیدن صندلی فراهم کند.

۴.جزیره آشپزخانه به سبک گرد

یکی از مواردی که در خانه‌های با دکوراسیون داخلی مدرنزیاد استفاده می شود، سطوح منحنی است که معمولاً به صورت هماهنگ با اجزا مختلف خانه به کار برده می شود. در آشپزخانه‌های با دکوراسیون داخلی مدرن جزیره‌های گرد یا منحنی بسیار رایج هستند و به فضا جلوه ی خاصی را منتقل می کنند که بسیار شیک و جذاب نیز می باشد.در طراحی این گونه از جزیره‌ها، معمولاً سینک ظرفشویی در جزیره قرار می‌گیرند و اجاق گاز در بخشی از کابینت‌های متصل به دیوار جاگذاری می‌شود. در این جزیره‌ها از سینک‌های گرد تک لگنه بیشتر استفاده می‌شود تا هماهنگی بین شکل منحنی جزیره و سینک برقرار شود.

جزیره آشپزخانه در چه رنگ و جنسی ساخته می شود؟

در مورد رنگ و جنسی که جزیره ی آشپزخانه از آن ساخته می شود باید بگویم که معمولاً همان متریالی و موادی است که برای ساخت کابینت‌ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته استثناعاتی نیز وجود دارد که گاهی براساس سلیقه، طراحی مورد نظر برای جزیره و نوع کاربری که باید داشته باشد ممکن است جنس، طرح یا رنگ آن متفاوت از سایز اجزای موجود در محیط آشپزخانه باشد.در ادامه تعدادی از مواد و متریالی که برای ساخته جزیره به کار می رود را بیان کرده ایم:

۱.چوب :

به جرات می توانیم بگویم که یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت جزیره آشپزخانه، استفاده از چوب است. به دلیل این که جنس آن بسیار مقاوم است و اگر خط و خش روی آن ایجاد شود، به سادگی و فقط با عمل سمباده زدن می توان آن را از بین برد. البته برای محافظت بیشتر بهتر است روی آن از یک لایه ضدآب استفاده شود.

۲.ام‌ دی ‌اف :

یکی از مواد و متریالی که در ساخت کابینت در ایران و سایر نقاط دنیا محبوبیت زیادی دارد ام دی اف است به دلیل تنوع در روکش‌ها، رنگ، طرح، مقاومت خوب در برابر رطوبت و امکان ساخت انواع اشکال هندسی زاویه‌دار و منحنی، برای ساخت جزیره آشپزخانه انتخاب مناسبی است و می تواند علاوه بر زیبا بودن جلوه ی ظاهری مورد پسندی نیز ایجاد کند.

۳.سنگ :

گاهی ممکن است که جزیره چوبی یا ام دی اف با صفحه رویی سنگی ساخته می‌شود. معمولاً از سنگ‌های کورین و کوارتز در ساخت این جزیره‌ها استفاده می‌شود. مقاومت این صفحه‌ها در برابر رطوبت، حرارت و فشار بسیار بالا است و از آنجا که اجاق روی جزیره قرار می گیرد طراحی با روی سنگی انتخاب هوشمندانه ای است.

۴.بتن :

بتن از متریال پر استفاده در آشپزخانه‌های جزیره مدرن و مینیمال است. ساخت جزیره بتنی به دلیل خاصیت بی‌نظیر بتن در برابر رطوبت، فشار، ضربه و همچنین انعطاف آن در تهیه انواع اشکال هندسی و منحنی بسیار پرطرفدار است.

مزایای جزیره آشپزخانه چیست؟

  •  ۱.جزیره آشپزخانه علاوه بر اینکه یک فضای چندمنظوره و کاربردی است ویژگی های دیگری کانند راحتی، زیبایی، فضای کافی برای ذخیره‌سازی، کارایی بیشتری نسبت به یک میز غذاخوری یا یک پیشخوان ساده را دارد.
  • ۲. جزیره فضای کافی برای ذخیره و نگهداری وسایل مانند ظرفشویی، مایکروویو، سطل زباله، گلدان‌ها، کتاب‌های آشپزی و…در فراهم می کند و همین مسئله تا حد زیادی از به هم ریختگی آشپزخانه جلوگیری می‌کند.
  • ۳.همچنین جزیره آشپزخانه نقش یک کانون اصلی را در خانه ایفا می‌کند و با دارا بودن امکان نشستن و دور هم جمع شدن، فضای دلنشین و گرمی برای اعضای خانواده و مهمان‌ها فراهم می‌کند.

معایب جزیره ی آشپزخانه چیست؟

  • ۱.اگر اجاق گاز روی جزیره قرار گرفته باشد در صورت نبود هود یا هواکش مناسب، ممکن است بوی غذا در فضای خانه و آشپزخانه پخش شود و یا اگر ظرفشویی در جزیره قرار داشته باشد می‌تواند رطوبت ناشی از ظرف شستن و … آزار دهنده باشد.
  • ۲.در آشپزخانه‌هایی که فضای کوچکی دارند قابل استفاده نیست از سویی نیز این سبک طراحی آشپزخانه ممکن است با سلیقه بسیاری هماهنگی نداشته باشد.

قیمت جزیره ی آشپزخانه چقدر است؟

قیمت جزیره آشپزخانه با توجه به ابعاد و نوع جنس و کاربردی که دارد و همچنین با توجه به اجرای کار متفاوت خواهد بود بهترین کار این است که قبل از اجرایی کردن این طرح برای منزلتان حتما با یک طراح مشورت کنید و در خصوص هزینه ها اطلاعات کافی کسب کنید.

 

 نتیجه گیری:

جزایر آشپزخانه در طرح و سبک بسیار متنوع هستند. یعنی هر آشپزخانه با هر نوع سبک دکوراسیونی که دارد، می‌تواند از جزایر گوناگون و متناسب با آشپزخانه خود استفاده نماید. جزیره به آشپزخانه شخصیت می‌دهد و با استفاده از رنگ و متریال متفاوت امکان ایجاد تضاد و ابعاد مختلف در آشپزخانه را فراهم می‌کند و البته باعث بهینه سازی فضا در آشپزخانه نیز می شود.امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

 

مطالب مرتبط پیشنهادی:

انواع مدل اپن آشپزخانه، معرفی سبک های مختلف با عکس

Loading

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن