یکی از راهکارهایی که می توانید برای جلوه بخشیدن به خانه های قدیمی به کار گیرید، نوسازی نمای ساختمان می باشد چرا که اولین قسمت از هر خانه که به چشم بیننده می آید، نمای بیرونی آن است.البته در کل هر ساختمان، پس از مدتی ممکن است دچار فرسودگی نمای بیرونی شود و احتیاج به نوسازی داشته باشد.دلایلی که می تواند سبب فرسودگی ساختمان شود می تواند عواملی مانند باران، نور خورشید، تغییرات آب و هوایی و… باشد که سبب فرسودگی مصالح به کار برده شده و در نهایت نمای ساختمان می شود.چنانچه شما هم دچار این مشکل شده اید و می خواهید نسبت به نوسازی نمای ساختمان اقدام کنید، در این مقاله ما سعی کرده ایم نکات مهمی در این خصوص جمع آوری و بیان کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
نوسازی نمای ساختمان به چه معناست؟
اگر قصد دارید که نمای خانه ی خود را با سازی کنید احتمالا در این بین با کلمه ی نوسازی نیز آشنا شده اید .قبل از هرچیزی باید بدانید که این دو کلمه با یکدیگر تفاوت دارند. در واقع وقتی صحبت از نوسازی نما می شود منظور تعمیر و تعویض قسمت هایی است که فرسوده شده و یا آسیب دیده است اما در بازسازی نمای ساختمان، کل نما تعویض می شود و به منظور انجام این کار افراد باید ابتدا مجوز این عملیات را از قسمت های مربوطه تهیه کنید و سپس با تخریب قسمتهای فرسوده به بازسازی نمای بیرونی ساختمان بپردازند.
نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که حتی اگر شما از بهترین و مقاوم ترین مواد در ساخت نمای بیرونی ساختمان استفاده کنید ممکن است با گذشت زمان و در طول سالیان دچار فرسودگی شود چرا که عواملی که در بالا به آن ها اشاره کردیم به همراه باران های اسیدی که در بعضی از مناطق وجود دارد می تواند در این مورد تاثیر به سزایی بگذارد.
اهمیت نما و نوسازی نما :
در واقع واژه ی نما به معنای شکل ظاهری هر چیزی می باشد که در معرض دید قرار دارد. نمای ساختمان آن چیزی که به عنوان منظره ی بیرونی یک ساختمان مشاهده می کنید. فرقی نمی کند ساختمان چه کاربری داشته باشد، اداری، تجاری یا مسکونی، در کل نمای ساختمان تاثیر زیادی روی ساختمان می گذارد هم از نظر قیمت و هم از نظر زیبایی! علاوه بر آن اگر ساختمان شما نمای زیبایی داشته باشد در نما و سیمای کلی شهر نیز تاثیر گذار است.به طور کلی باید گفت که نمای هر ساختمان در نشان دادن موقعیت اقتصادی و اجتماعی ساکنین نیز تاثیر گذار است.با توجه به این مواردی که گفته شد نمای هر ساختمان یک عنصر مهم است که بازتاب دهنده ی موارد زیاد می باشد، پس رسیدگی به آن می تواند یکی از نکات مهم باشد.چه دلایلی برای نوسازی و بازسازی نما وجود دارد؟
مالکین ساختمان ها با هر کاربری اعم از تجاری، اداری و مسکونی ممکن است دلایل متفاوتی برای باز سازی یا نوسازی نما داشته باشند.بعضی از آن ها به دلیل زیبایی و آراستگی بنا این کار را انجام می دهند. طبیعتا هرچه ظاهر ساختمان زیبا تر و ایده آل تر باشد، تصور و ذهنیت سایرین نسبت به وضعیت کلی ساختمان بهتر می شود.این قضیه در ساختمان های اداری و تجاری تاثیر به مراتب بیشتری دارد چرا که مکان های تجاری همواره در حال رقابت با رقبا می باشند و داشتن یک نمای زیبا و جذاب می تواند تاثیر به سزایی بر ذهنیت مشتری ها و مراجعین داشته باشد.
در کل دلایل بازسازی نما و نوسازی می تواند مربوط به دلایل زیر باشد:
- 1.گاهی بخشی از نمای فعلی ساختمان خراب شده است و دیگر قسمت ها سالم هستند و قصد دارید قسمت های آسیب دیده را ترمیم و تعمیر کنید.که انجام این کار هم از نظر زمانی و هم از نظر قیمتی مقرون به صرفه ترین کار می باشد.
- 2.در حالت دیگر ممکن است که خرابی و فرسودگی نمای ساختمان بیش از حد باشد و قابلیت بازسازی وجود نداشته باشد در این حالت باید اقدام به نوسازی نما کنید. اگر با این حالت رو به رو شدید باید کل نمای ساختمان تخریب شود و قسمت های نمای قبلی کاملا از بین برود چرا که ایجاد نمای جدید روی نمای قبلی اصلا صحیح نیست.در صورتی که این کار را انجام دهید نمای جدید هم پس از مدتی دچار تخریب می شود.
- 3.سومین حالت این است که کاربری ساختمان تغییر کرده است و ممکن است قصد داشته باشید نمای ساختمان را نیز تغییر دهید. اگر با چنین حالتی رو به رو هستید بهترین کار استفاده از اتصالات خشک است این اتصالات که با نام پیچ و رولپلاک و پرچ شناخته می شوند در این حالت بسیار کاربردی هستند.اگر از این روش استفاده کنید در عین پرداخت هزینه کم با سرعت بیشتری نیز انجام می شود.
- 4.آخرین حالت این است که برای ایجاد تنوع بخواهید نمای ساختمان را تغییر دهید. که ممکن است نمای ساختمان سالم و بدون هیچگونه آسیبی باشد اما فقط قصد داشته باشید برای ایجاد تنوع تغییری درآن ایجاد کنید.برای انجام این کار بهترین روش این است که نمای فعلی را با یک طرح و نمای جدید تلفیق کنید. به کار گیری مواد و مصالح جدید در کنار مواد و مطالح قدیمی می تواند ایده کارسازی باشد.
مراحل بازسازی و نوسازی نما به چه صورت انجام می شود؟
همانند انجام هر کار دیگری بازسازی و نوسازی نما نیز مراحلی دارد که باید مطابق آن پیش بروید و به شرح زیر می باشد:
1.مشورت با شرکت های ساختمان سازی:
به عنوان اولین مرحله و قبل از انجام کارهای دیگری بهتر است که با یک شرکت ساختمان سازی مشورت کنید چرا که تخصص و تجربه ی کافی در این زمینه دارند و می توانند راهنمایی کاملی در این خصوص انجام دهند.در این مرحله لازم است که همه ابعاد کار را بسنجید و در نهایت تصمیم کلی را بگیرید.
2.طراحی و انتخاب مواد و مصالح لازم
بعد از مشورت با شرکت ساختمانی و تصمیم برای ایجاد نمای جدید نیاز است تا مواد و مصالحی که برای انجام این کار نیاز دارید را انتخاب کنید. در این مرحله شما مجددا نیاز دارید از شخصی که تخصص کافی دارد کمک بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.اما در انتخاب مواد و مصالح همواره موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- 1.زیبایی و تنوع در طرح رعایت شود.
- 2.با فرهنگ مردم سازگاری داشته باشد.
- 3.با اقلیم جغرافیایی سازگاری داشته باشد.
- 4.از نظر اقتصادی به صرفه باشد.
3.انتخاب طراح مناسب برای ایجاد و طراحی نما
کسی که قرار است در این زمینه به عنوان طراح به شما کمک کند باید مهارت و خلاقیت لازم در این زمینه را داشته باشد و در عین این که تصمیم دارد یک طرح جدید و جذاب خلق کند باید طراحی و نمای کلی شهر را نیز در نظر بگیرد و تضاد ایجاد نکند.
4.تخریب دیوارهای ساختمان
در مرحله چهارم باید عملیات بازسازی نمای ساختمان را شروع کنید که نیاز است قبل از آن نمای قبلی را تخریب کنید.
لازم است تا دقت زیادی را برای انجام این کار صرف کنید چرا که توجه نکردن به این امور می تواند سبب خسارت های مالی و حتی جانی شود. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار، باید تخریب اصولی و صحیح انجام دهید.
5.ایجاد نمای جدید
حال به مرحله اصلی کار که ایجاد نمای جدید است می رسیم. در این مرحله باید طرح ارائه شده توسط طراح اجرا شود البته به شیوه صحیح و اصولی .در غیر این صورت باید هزینه های اضافی بابت انجام این کار پرداخت کنید. در زمان ایجاد نمای جدید ممکن است مرحله دیوار چینی اندکی برای شما هزینه بر باشد.
نتیجه گیری:
در این مقاله سعی کردیم شما را با مراحل بازسازی و نوسازی نما آشنا کنیم. البته برای انجام این کار نیاز است تا قوانینی که در این مورد وجود دارد، را بدانید.برای مثال اخذ مجوز از شهرداری و انجام پروسه های مربوط به این کار جزء مسائل مهمی هستند که باید برای اجرای عملیات نوسازی باید حتما آن را انجام دهید.البته نکته ی مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که برای اجرای عملیات نوسازی و حتی بازسازی باید حتما رضایت کامل همسایه ها را داشته باشید.چرا که در این بین ممکن است سرو صدای زیادی ایجاد شود و سبب آزار همسایه ها شود.در کل تمام مراحل بازسازی و نوسازی نما باید با دقت کافی و رعایت اصول انجام شود تا هم ظاهر ساده و زیبا و ایده الی که می خواهید اجرا شود، در وقت و هزینه ی شما صرفه جویی شود.و در کنار آن بافت شهر نیز حفظ شود این موضوع خصوصا در شهرهای قدیمی و تاریخی حائز اهمیت است.
بیشتر بخوانید:
نکاتی درمورد شستن نمای ساختمان