پرداخت قبض برق

تلفن پرداخت قبض برق ،پرداخت قبض بدون شناسه

برای شما هم پیش آمده است که قبض برق خود را بخواهید پرداخت کنید اما نمی دانید چطور؟ دلیل این امر آن است که بعد از حذف قبض کاغذی روش های متعددی برای پرداخت به وجود آمده است. قبلا با رفتن به بانک می شد قبض کاغذی را پرداخت کرد اما حالا که خبری از این قبض ها نیست حتی نمی دانیم چه زمانی قبض برق ما صادر می شود. معمولا یک پیام از شرکت برق به تلفن همراه کسی که آن را اشتراک را روی گوشی خود فعال کرده است می آید که در بیشتر مواقع لای پیام های زیادی که می رسد گم می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی تلفن پرداخت قبض برق و پرداخت قبض بدون شناسه بپردازیم. همچنین روش دریافت قبض برق از طریق کنتور را یاد بگیریم و بهترین راهکار برای آن که بتوانیم همیشه قبض برق خود را به موقع پرداخت کنیم را بدانیم.

 

تلفن پرداخت قبض برق

همانطور که می دانیم قبض برق ، میزان مصرف ما در طول یک ماه از برق مصرفی را مشخص می کند. برای این منظور ما می توانیم از روش های متعددی از آن مطلع شویم و پرداخت نماییم. ابتدا باید بدانید که یکی از بهترین روش ها و در دسترس ترین آن تلفن پرداخت قبض برق است که مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات وزارت نیرو در سال 91 اعلام کرد : پرداخت قبض برق از طریق سامانه 1521 امکان پذیر شده است.

این سامانه باعث شده تا بتوان با داشتن شناسه قبض یا اشتراک سایر اطلاعات آن را به دست آورد و در آخر هزینه مصرفی برق یک ماه خود را پرداخت نماییم.

با راه اندازی این سامانه حدود 148 میلیارد تومان در چاپ و کاغذ قبوض برق صرفه جویی شده است.

 

4 راه پرداخت و مشاهده قبض برق

پرداخت قبض برق

زمانی که قبض کاغذی حذف شد مشکلات زیادی در پرداخت قبوض بوجود آمد. البته قبوض برق بصورت کاغذی هم بدون مشکل نبود و این قبوض نیز مشکلات عدیده ای داشت اما بر طبق عادت مردم کار راحتی بود. از مشکلات قبوض کاغذی گم شدن کاغذ آن و اشتباه در رسیدن به دست مشترک بود که با قبض الکترونیکی یا پیامک این مشکل برطرف شد و هرکس که قبض را به شماره همراه خود لینک کرده بود در ادامه فقط به شماره وی قبض خانه او ارسال می شود.

سامانه برق توانست تا جای زیادی مشکلات را حل کند اما همه به تلفن و گوشی همراه مجهز نیستند و کمتر امکاناتی در روستاها وجود دارد. طبیعتا برخی افراد از این سامانه جا می مانند که بعد از 2 ماه با مشکل قطع برق روبرو می شوند. این افراد با مراجعه به شرکت برق محل می توانند در سامانه ثبت نام کنند و در ادامه قبوض خود را بصورت الکترونیکی دریافت کنند.

روش های دریافت قبوض که باعث شد تا تحولی در بخش نیرو در ایران اتفاق بیوفتد را در زیر آورده ایم. شما می توانید از هر یک از این روش ها برای پرداخت و مشاهده قبوض خود استفاده کنید. کما این که روش های دیگری نظیر سایت های متصل به وزارت نیرو نیز این کار را برای شما انجام می دهند.

  • پیامک

با پیشرفت تکنولوژی و انبوه گوشی های موبایل دیگر پیامک تبدیل به یک سرویس مهم در زندگی بشر شده است. حالا با پیامک بسیاری از خبرها و اطلاع رسانی ها به شیوه ای نوین و در دسترس برای همه  ایجاد شده است. برای دریافت پیامک قبض برق و سایر با ارسال شناسه قبض (شماره قبض برق) خود را به همراه *1 به شماره 10001521 پس از چند ثانیه در سامانه 1521 عضو شده و می توانید از قبض برق، مقدار هزینه مصرفی و مبلغ پرداختی بابت آن مطلع شوید. نمونه ارسال این پیامک به این شکل است:

1*12345678

باید چند ثانیه صبر کنید تا یک پیامک با این محتوا دریافت کنید: «با سلام. شناسه قبض برق و شماره همراه شما جهت ارائه صورتحساب برق مصرفی از طریق پیامک، با موفقیت ثبت گردید.»

وقتی این پیامک را دریافت کردید منتظر بمانید تا به محض صدور قبض، شناسه قبض (شماره قبض برق) و شناسه پرداخت برای شما پیامک شود. با دریافت پیامک دوم می توانید از طریق سامانه های آنلاین یا تلفن گویا نسبت به پرداخت قبض خود اقدام نمایید.

 

 

  • سایت

شرکت توزیع برق تهران بزرگ که آدرس سایت آن www.tbtb.ir است فقط مختص قبوض برق تهرانی ها می باشد. برای پرداخت قبض خود می توانید وارد سایت شرکت شرکت برق شوید. در قسمت خدمات صورت حساب قبض در صفحه اصلی می توانید با وارد کردن شناسه اشتراک از وضعیت قبض خود و مقدار مصرف خود باخبر شوید.

در این صفحه با زدن شناسه اشتراک و کد امنیتی امکان چاپ، ذخیره و پرداخت قبض را در اختیار دارید و می توانید از طریق همین صفحه آن را پرداخت کنید. همچنین به مشکلات برق شما نیز در این صفحه رسیدگی می شود. این تارنما همچنین اجازه درخواست انشعاب برق، درخواست ها و خدماتی را که در حیطه وزارت نیرو قرار دارد به مشترکان ارائه می دهد و برای ایشان یک سایت کامل می باشد.

 

  • سامانه تلفن گویای 1521

روش دیگری که به نظر خیلی ها بهتر از دو مورد بالا می باشد شیوه پرداخت قبض برق از طریق سامانه 1521 است. وقتی این شماره را بگیرید از شما شناسه قبض درخواست می شود. عدد 13 رقمی شناسه روی قبض را وارد کنید تا مبلغ بدهی برق شما اعلام شود و در صورتیکه بخواهید با داشتن رمز دوم می توانید بدهی برق خود را پرداخت کنید.

توجه : به گفته مشترکان این سامانه دچار اختلالاتی است که در برخی شهرها امکان استفاده از آن وجود ندارد. با آن که این روش تنها روش تلفنی برای پرداخت قبوض برق به حساب می آید اما مسئولین وزارت نیرو از اختلال این شبکه هنوز حرفی نزده اند.

بهتر است که از روش های قبلی یا روش آخر برای پرداخت فعلا استفاده شود.

 

  • اپلیکیشن همراه برق

بعد از آن که ساخت اپلیکیشن در ایران شروع شد و گوشی های همراه به اندروید مجهز شدند صنعت برنامه های موبایلی جای خود را به تلفن های گویا و حتی پیامک دادند. شکل شکیل اپلیکیشن همراه برق باعث تا هر کسی که گوشی همراه هوشمند دارد به سراغ این نرم افزار برای پرداخت قبوض خود برود. برخی این روش را نامطمئن می دانستند و هک آن را توجیه پذیر جلوه می دادند. اما شرکت نیرو با معرفی این اپ توانست بسیاری از مشکلات حتی پیامکی را نیز حل کند. حالا در این برنامه موبایلی می توان بسیاری از کارهای مربوط به برق و قبض آن را انجام داد. برای داشتن این نرم افزار می توانید از سایت شرکت برق آن را دریافت و روی گوشی خود نصب کنید. سامانه برق ایران با نام برق من در دو نسخه اندروید و نسخه IOS طراحی شده است. بعد از این که آن را باز کنید می توانید به قسمت پرداخت قبض بروید و با وارد کردن شناسه قبض و یا اسکن کد روی قبض قدیمی قبض خود و اطلاعات خود را مشاهده و در صورتی که بخواهید آن را پرداخت کنید.

 

آیا پرداخت قبض بدون شناسه امکان پذیر است ؟

سوالی که بسیاری از مشترکان در اینترنت به دنبال جواب آن هستند و راهکار ساده ای دارد این است که آیا بدون شناسه امکان دارد بتوانیم قبض خود را پرداخت کنیم؟ ابتدا باید بگوییم بله! اما نیازمند یکی سری اطلاعات دیگر است. مثلا کسی که می خواهد قبض خود را پرداخت کند ابتدا باید شماره همراه خود را برای دریافت اطلاعات قبض به سامانه 1521 متصل کرده باشد. در این صورت با ارسال عدد صفر یا علامت سوال به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ از شناسه قبض یا شناسه قبض‌های متصل به تلفن همراه خود اطلاع می یابد.

وقتی اطلاعات را دریافت کرد هر کدام از قبض ها را که خواست می تواند پرداخت کند. خوبی این سامانه آن است که می توانید بفهمید چند قبض روی شماره همراه شما فعال است و با ارسال شناسه قبض را به همراه *۲ به شماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ با شماره جدید می توانید شماره جدید خود را جایگزین شماره قبلی کنید.

در صورتی که منزل خود را عوض کرده اید باید از طریق بالا شماره خود را عوض کنید یا این که از طریق روش های دیگر آن را در سامانه ثبت کنید تا بتوانید از آن پس قبض جدید خود را دریافت کنید. همچنین اپلیکیشن برق من این امکان را برای شما فراهم می کند.

 

دریافت قبض برق از طریق شماره کنتور

معمولا شناسه قبض بهترین روش برای آگاهی از میزان و مبلغ قبوض است با این حال شرکت توانیر از طریق اپلیکیشن برق من و از طریق شماره بدنه کنتور برق امکانی را تعبیه کرده است تا مشترکین بتوانند به شناسه قبض و قبض برق خود دسترسی داشته باشند. این امکان به کسانی که شناسه قبض ندارند یا هنوز آن را روی شماره همراه خود اضافه نکرده اند کمک می کند تا بتوانند قبوض خود را ثبت کرده و آن را پرداخت نمایند.

 

نتیجه گیری

پرداخت قبض برق بخاطر دوره یک ماهه خود باعث شده است تا برخی از مردم آن را فراموش کنند. از طرفی عدم قبض کاغذی باعث فراموشی افراد شده است. با توجه به گفته های بالا بهترین روش آن استفاده از اپلیکیشن برق من است که در هر زمان قابل دسترسی می باشد. این روش برای کسانی که اینترنت همراه دارند مطمئن ترین روش و در عین حال کارآمد تر از سایر روش هاست زیرا یک بار اگر بطور دقیق شناسه اشتراک خود را ثبت کنید از آن پس می توانید همیشه به قبض خود دسترسی داشته باشید و آن را پرداخت کنید.

روش های نوین پرداخت همیشه باعث می شود تا کارها ساده تر شوند و در عین حال به طبیعت کمک می کند تا کمتر آسیب ببیند. امروزه با کاهش نیاز به کاغذ درختان کمتری نسبت به گذشته قطع می شوند. همچنین روش های جدیدتر مثلا اپلیکیشن ها باعث کاهش هزینه تماس یا پیامک شده است و اینترنت توانسته است حجم عظیمی از هزینه ها را جبران کند.

 

پیشنهاد

تیم نرم افزار مدیریت هومتیک با قرار دادن بخش اعلانات در این اپلیکیشن، به مدیریت ساختمان کمک کرده است تا بتواند هزینه های برق ساختمان را به اطلاع ساکنین برساند. همچنین هومتیک بهترین و مطمئن ترین روش برای پرداخت قبوض برق را استفاده از نرم افزار برق من می داند که رسید آن نیز در این نرم افزار تولید و قابل مشاهده است.

 

Loading

3.2/5 - (11 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن